Regelmatig trimmen is goed voor uw hond

De vacht van uw hond heeft een beschermende functie. Voor de gezondheid van uw hond is het daarom belangrijk om de vacht in goede conditie te houden. Bovendien ziet elke hond er prachtig uit als hij netjes getrimd is. Bij ieder bezoek aan de trimsalon wordt de vacht en de conditie van uw hond nauwgezet gecontroleerd. De knipruimte, materialen en het aparte wasgedeelte worden voor elke dag schoongemaakt en ontsmet.

Een hond trimmen, hoe lang duurt dat?

Een hond trimmen kost ongeveer 2 à 3 uur. Vooraf bespreken we de behandeling, de kosten en het tijdstip waarop u uw hond weer kunt ophalen. Alle gegevens noteren we op een klantenkaart die vertrouwelijk behandeld wordt. Medische gegevens of andere (karakter)eigenschappen dient u vooraf te melden, zodat daar tijdens het trimmen rekening mee gehouden kan worden. Als tijdens het trimmen bijzonderheden worden geconstateerd stellen we u direct op de hoogte en wordt uw hond eventueel doorverwezen naar een dierenarts.


U kunt een afspraak maken voor trimmen, borstelen of kammen, alleen wassen of om uw pup kennis te laten maken met de salon. Bovendien kunt u altijd gratis de nagels van uw hond laten knippen. Een eventueel vrijwillige bijdrage gaat naar een vooraf vastgesteld goed doel.


Woont u in de buurt van Groessen? Wij horen graag van u. Ook als u uit de omgeving van Zevenaar, Didam, Duiven, Westervoort, Nijmegen, Doetinchem of Arnhem komt.

Honden trimmen

Een trimbehandeling is erop gericht de gezonde staat van de vacht te behouden of de verslechterde conditie te verbeteren. Welke trimbehandeling uw hond krijgt, hangt af van het ras, het vachttype en de conditie van de vacht. De verschillende technieken zijn:

  • Knippen
  • Plukken
  • Effileren
  • Ontwollen
Het trimmen van een hond gaat meestal gepaard met wassen en de controle van oren en nagels en indien nodig de anaalklieren.


Voorbereiding
Voordat u uw hond laat trimmen, dient u hem of haar goed uit te laten. We zien u graag binnenkomen met de hond aan de lijn. Uw trouwe viervoeter mag geen volle maag hebben. We horen het graag als uw hond medische problemen heeft, zodat daar rekening mee gehouden kan worden tijdens het trimmen.

Galerij

Klik op de pijlen voor meer foto's van de honden.

Borstelen en kammen

Als u uw hond laat trimmen wordt hij uiteraard ook geborsteld of gekamd. U kunt er echter ook voor kiezen uw hond alleen te laten borstelen of kammen. Bent u zelf niet in de gelegenheid om de vacht regelmatig te onderhouden? Maak dan een afspraak voor de (maandelijkse) borstel- of kambeurt en uw hond ziet er altijd goed verzorgd uit.

Alleen wassen

Tussentijdse wasbeurt

Heeft u een hond die regelmatig vol enthousiasme in het water springt of heerlijk in de grond wroet? Dan is een tussentijdse wasbeurt erg handig. Na het wassen en drogen worden altijd nog even de nagels gecontroleerd. Bij het ophalen komt een lekker fris ruikende en vrolijke hond u tegemoet kwispelen.


Shampoo

Bij onze trimsalon wordt uitsluitend shampoo gebruikt die op de vacht en de huid van de hond is afgestemd. Dit kan een reinigende shampoo, een shampoo voor de gevoelige huid, een shampoo speciaal voor witte vachten, of een shampoo voor langharige rassen zijn. Indien nodig wordt uw trouwe viervoeter gewassen met een anti vlooien shampoo.

Puppy kennismaking

Heeft uw schattige pup de laatste inentingen gehad? Dan is hij precies oud genoeg voor een kennismaking met de trimsalon. Het is belangrijk dat uw pup in de eerste socialisatiefase went aan het trimmen. Uw pup mag even rustig rondsnuffelen en wennen aan de geurtjes en de geluiden. Met veel aandacht worden de scherpe nageltjes geknipt en de vacht geborsteld. We sluiten het eerste trimbezoekje feestelijk af met een welverdiende hondentraktatie.